AFYONKARAHİSAR / SANDIKLI - Kusura Şehit Mustafa Şimşek Ortaokulu

Ock

Öğrencilerimizin söz varlığını zenginleştirmeyi, düşünce dünyalarını geliştirmeyi, dilimizin zenginliklerini tanımalarını ve Türkçenin düzgün kullanılmasını sağlamayı amaçlayan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okulumuzdaki anasınıfında “Eğitime Erken Eğitimle Başla: EÇE Projesi kapsamında hazırlanan öykü kitapları”nı etkileşimli şekilde okuyarak, kitapta geçen kelimelerin anlamlarını öğrendik ve dilimizin zenginlikleri panosuna ekledik.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak ayı etkinlikleri kapsamında Dede Korkuttan Derleme Sözlükler oluşturuldu. Emeği geçen herkese teşekkürler..

Ock

Okulumuz ortaokul öğrencilerinden oluşan Küçükler erkek curling ve küçükler kız curling takımımız Afyon ilimizde düzenlenen il turnuvasında 4 takım arasına kalmıştır.Ögrencilerimiz derece maçlarına katılmayı elde ettiler. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür eder başarılar dileriz.

Ara

''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' Kapsamında; Kusura Şehit Mustafa Şimşek İlköğretim Kurumumuzda İlçe Kaymakamımız Sayın Önder ÇENGEL ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir BOZKURT ‘un da katılımı ile öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı, isimleri unutulmaya yüz tutmuş eserlerle geçmişten günümüze yolculuk yapıldı.  Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katkılarıyla müzede yöre insanının dünden bugüne kültürü, meslekleri, o zamanlarda kullanılan araç gereçler sergilendi. Okulumuzdaki öğrencilerimiz de okulumuz müzesini gezerek müzemizde yer alan materyalleri inceleme fırsatı buldular.

Ayrıca İlçe Kaymakamımız Sayın Önder ÇENGEL ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir BOZKURT okulumuzda düzenlenen sportif etkinliklere de katılarak ayrıca floor curling, bilek güreşi, masa tenisi, dart ve hemsball sporlarını da inceleyerek turnuvalara hazırlanan öğrencilerimize başarılar diledi.

Ara

“Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü” ile ilgili olarak sözlükte yer alan üç kelime seçilerek slogan hâline gelebilecek bir cümle hazırlandı ve bu çalışmanın her öğrenci tarafından afiş yapması sağlandı.Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçildi.

Ara

Okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Neşe DAŞÇI, bu farkındalığa dikkat çekmek amacıyla öğrencileriyle beraber "Türkçesi Varken..." adlı bir pano hazırladı. Panoda yabancı dillerden dilimize girmiş ancak halkımız tarafından Türkçe karşılıkları da benimsenmiş kelimeler sunuldu. Böylece öz Türkçe kelimelerin günlük hayatımızda kullanılması teşvik edilmiş oldu. Öğrencilerimizin oldukça dikkatini çeken panoyu hazırlayan öğretmenimize ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında sınıflarımızda "Bilen Oturur" etkinliği yapıldı.Unutulmaya yüz tutmuş kelimeleri hatırladık. Etkinlikte kullanılan kelimelerle yapılan afiş panoya asıldı.

Ara

Okulumuzda 8. sınıflara ABİGEP kapsamında 3.deneme sınavları yapıldı. Çocuklarımızı girecek olduklari önemli sınavlara en iyi şekilde hazırlamak için gayret edilmektedir.

Ara

Yarışma şartnamesi oluşturuldu ve öğrencilere yarışmaya dair açıklama yapıldıktan sonra yarışma ortamı hazırlandı. Yarışma oldukça eğlenceli ve bilgilendirici şekilde yapıldı. Sonuçları öğrencilerle paylaşıldı.

Ara

OKULUMUZDA YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI.

Ara

10 Kasım panosu öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlandı.

Ara

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İÇİN HAZIRLIK YAPILDI.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz proje ekibi proje koordinatörü Neşe DAŞÇI öncülüğünde Din Kültürü öğretmenimiz Döne ÇETİN ile beraber haftanın atasözü, deyimi, şiirini içeren okul panosu oluşturuldu. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuz proje ekibi proje koordinatörü Görkem Tetik öncülüğünde aralık  ayı kazanımı olan sorumluluk temalı okul panosu oluşturuldu.

Ara

DEĞERLER HAREKETİ(DEHA) kapsamında "Aile" konulu pano hazırlandı.