T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / SANDIKLI - Kusura Şehit Mustafa Şimşek Ortaokulu

"TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDAN BAŞLAR" PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ.

Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük AŞ arasında imzalanan protokol ile "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" kampanyası hayata geçirildi. 

ÖBA EĞİTİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ:

https://www.oba.gov.tr/egitim/detay/okullarda-hijyen-egitimi-semineri-bakanligimiza-bagli-kurumlarda-gorev-yapan-okul-yoneticileri-ve-destek-personeli-icindir-987

https://www.oba.gov.tr/egitim/detay/hijyen-egitimi-semineri-bakanligimiza-bagli-okul-kurumlarda-gorev-yapan-ogretmenler-icindir-986


Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Kampanyası

Kampanya ile öğrenci, öğretmen, okul yönetimleri, destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda farkındalığın artırılması, bu kapsamda öğretmenler tarafından okul ve çevresine yönelik sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi amaçlanıyor.    Kampanya kapsamında öğrencilerin hazırladığı temizlik ve hijyen odaklı projeler, ülke genelinde "İyi Uygulamalar" adı altında dereceye girmek için yarışacak. Okul tuvaletleri mimari örnek projeleri OPET tarafından Bakanlık ile paylaşılacak; okul yönetimleri, veliler, öğretmenler ve okul destek personeli için kapasite gelişimi ve farkındalık artırılması amacıyla içerikler ve ÖBA üzerinden gerçekleştirilecek öğretmen eğitimleri hazırlanacak. Kamu spotu, afiş, poster gibi materyallerin tasarlanacağı kampanya dâhilinde ayrıca okul öncesi öğrenciler ile birinci ve ikinci sınıf öğrencileri için etkinlikler, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri için hijyen ajandası hazırlanacak.  

Çocuk ve gençleri hijyen ve temizlik konusunda bilinçlendirmek üzere, Türkiye genelinde 77 bin okulda her kademe ve düzeyde görev yapan öğretmenlere Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden videolu eğitim modülleri hazırlanıyor. Aynı zamanda sınıf öğretmenleri tarafından hayata geçirilecek  “İyi Uygulama Örnekleri” ile okul yönetimleri, okul aile birlikleri, öğretmenler, okul temizlik görevlileri ve velilerde  farkındalığı artırmak üzere çalışmalar planlanıyor.

Programın mevcut yol haritası kapsamında;

  • Ana sınıfı ile 1 ve 2. sınıflar için Halk Sağlığı Uzmanları ve Akademisyenler işbirliğinde etkinlik kitabı hazırlanıyor.

 

  • 3 ve 4. sınıflar için hazırlanan hijyen ajandasında ise hijyene yönelik çeşitli boyama, karikatürlü anlatım, ‘Bunları biliyor musun?’ uygulamaları yer alacak.

 

  • Çocuk Gelişimi ve Eğitim bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin, temizlik/hijyen konularında drama, beden eğitimi, müzik, sanat ve ana dil etkinlik stajlarını, belirlenecek pilot il ve pilot okullarda yapmaları için planlamalar yapılıyor.

 

  • Okullara gerekli eğitim ve iletişim araçlarının sağlanması yoluyla öğretmenlerin, bu araçlardan faydalanarak öğrencileriyle birlikte hijyen ve temizlik hakkında yaratıcı faaliyetler gerçekleştirmesi, okul ve çevresine yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştirmesi ve bu seferberliğe liderlik etmesi bekleniyor.

 

  •  “İyi Uygulama Örnekleri”nin değerlendirilerek ödüllendirilmesi planlanıyor. Ayrıca dereceye giren “İyi Uygulama Örnekleri”nin kitaplaştırılarak diğer okullara da ilham olması hedefleniyor.

 

  • Okul tuvaletlerinin fiziki düzenlemesi ile ilgili örnek mimari projelerin hazırlanmasına yönelik çalışmalar da ayrı bir koldan planlanıyor.                       
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 04.01.2024 11:25 - Görüntülenme: 36
  Beğen | 0  kişi beğendi